Trainingen buiten het onderwijs

Buiten het onderwijs bieden wij voornamelijk communicatietrainingen. Hierbij is het ook mogelijk het leerrendement te verhogen door een trainingsacteur in te zetten. Op deze pagina een greep uit ons aanbod. Mocht het gewenste onderwerp er niet bijstaan, neem dan contact op. Na een vrijblijvend gesprek ontvangt u een op maat gemaakt voorstel waarin alle praktische zaken, leerdoelen en inhoudelijke wensen zijn opgenomen.

Professionele feedback op de werkvloer

Waar mensen samenwerken moet ook professioneel gecommuniceerd worden. Dit wordt soms als lastig ervaren. Men loopt ergens tegenaan, maar durft dit niet te zeggen, om de goede vrede te bewaren. Hoe kun je toch feedback geven en de relatie goedhouden? In deze training worden de regels van feedback geven gedemonstreerd en geoefend. Na deze training is de drempel om naar je collega toe te stappen lager wat ook de professionele werkrelatie verbeterd. Deze training is ook mogelijk te geven als traject met individuele coaching meerdere bijeenkomsten.

Coachend leidinggeven

Heb je de neiging om alle problemen voor je collega’s en werknemers op te lossen? Alle ‘aapjes’ op de schouder te nemen? In deze training leer je je collega’s en werknemers op positieve wijze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Naast de basis gespreksvaardigheden (zoals LSD, Feedback geven en ontvangen) komen ook andere thema’s aan bod, bijvoorbeeld motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht in gesprek, omgaan met emotie, transactionele analyse etc. In het vrijblijvend voorgesprek wordt dit uitgebreid besproken en ontvangt u een voorstel op maat.

Omgaan met agressie

Hoe ga je effectief om met agressie? Hoe geef je je grenzen aan en blijf je professioneel? Ook interessant, de link naar NLP en werking van het brein bij emoties en stress.

Deze training is opgesplitst in drie delen: deel één gaat over omgaan met verbale agressie, deel twee over omgaan met fysieke agressie. Deel drie gaat over opvang en nazorg na een heftige gebeurtenis. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Advies is om alle delen te volgen, omdat we werken met een doorgaande lijn. Deze training wordt bij voorkeur verzorgd door twee trainers.

Tijdens deze training staat het oefenen in een veilige omgeving centraal. Er worden praktische handvaten gegeven die direct toepasbaar zijn in de praktijk en jou sterker in je schoenen doen staan.